Varför måste vi lägga fokus på FLICKOR med ADHD?

Jo, för att det finns väldigt lite forskning om just flickor med ADHDs beteende.
De senaste åren har det dock ökat, men det är långt ifrån liks mycket forskning som finns om pojkar. Forskningen har också visat att flickor och pojkar uppvisat olika symptom.

Medan pojkar generellt är utåtagerande är flickor generellt verbalt impulsiva och finmotoriskt rastlösa.

Vad detta beror på är inte utrett riktigt, men att det finns biologiska skillnader i hjärnan är ett faktum. Att flickor och pojkar uppfostras och bemöts olika är en annan faktor.

Trots de senaste årens forskning är det inget som slagit igenom i skolan, och de flesta kvinnor som diagnosticerasr vuxna. Det är alldeles för sent!

En annan orsak till att forskning på flickor är så viktig är för att kunna medicinera korrekt. Medicineringen idag utgår från studier gjorda på pojkar, och att det finns hormonskillnader gör att detta mycket väl kan bli fel!

Forskare har upptäckt att kvinnor och män upplever olika symptom vid en (hjärtattack?) varav resultatet är att många kvinnor blir feldiagnostiserade på akuten.
Stroke-forskare har funnit att män och kvinnor som drabbas av stroke på EXAKT samma ställe i hjärnan får helt olika återhämtning.

Detta visar att läkar/forskar världen måste öppna ögonen för könsskillnader inte bara blint utgå från mannen som norm!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback