Panikångesten bites the dust

Igen.!

Massor av gående blev det idag.
Till Ica. Jag överlevde handling.

Sedan sisådär 2 timmar med vänner och en hund. Underbart. En härlig, lång(sam) promenad som gav oss tid att bara "bla bla bla" av oss.


BTW
Denna kommentar ploppade in hos LD

"Apropå ingenting... Pratade med min mamma idag, som var på en kurs om bl.a. feedback i veckan.
Hon fick då höra talas om en studie som utförts bland ett gäng lågstadieelever.
De delades in i två grupper och varje elev fick en enkel uppgift, samma uppgift för alla.
Den ena gruppen fick efter avklarad uppgift feedback i form av "Vad duktig du var! Jättebra!" medan den andra gruppen fick höra saker som "Vad bra det gick, det har du övat mycket på va?".

Alla elever fick sedan en svårare uppgift. Efter att uppgiften inte klarats ut fick den första gruppen feedback i form av "Det gick ju inte så bra. Det var lite svårare för dig." och den andra gruppen fick feedback i form av "Det gick inte lika bra, men om du övar kan du nog snart det här också!".

Eleverna fick sedan välja mellan att utföra en svår eller en enkel uppgift. Gruppen som fått höra att de var duktiga alternativt att det var svårt valde genomgående en enkel uppgift, för att vara säkra på att få höra att de återigen var duktiga. Den andra gruppen, som fått höra att de skulle klara det med lite övning, valde genomgående svårare uppgifter.

Intressant. Föga förvånande. Och tyvärr säkert rätt så förekommande i skolor och hemmavid för många barn."
Caranlachiel


Hint hint till Sara och Hanna om varför man inte BARA ska säga
duktig :P
Har själv inte haft något riktigt bra svar och förstått det helt heller.. Men detta visar ju en hel del!

Kommentarer
Postat av: Sara

Ja himla mysig promenad vart det:)

Men det där beror ju inte på vad de sa när det gick bra för barnen utan på vad de sa när det gick dåligt. Hade barnen som fick höra att de var duktiga efter första uppgiften också fått höra det där om att om de övar så klarar de nog de nästa gång så kanske de också hade valt den svårare uppgiften. Så där tror jag absolut inte det berodde på att de se att de var duktiga utan på vad de sa när det gick dåligt. Eller?

2011-10-09 @ 21:13:17
Postat av: Malin

Det förtäljer dock inte historien. Men studien finns säkert nedskriven någonstans där kanske svaret framkommer.. Hade jag tid skulle jag googla det nu, men det får bli en annan dag (;

2011-10-09 @ 21:32:51
URL: http://malinspng.blogg.se/
Postat av: Hanna

Haha.. mmm.. men jag håller inte med. Jag skulle tagit den svårare uppgiften vissa dagar och den lättare vissa, beroende på humör.

2011-10-10 @ 21:05:10
URL: http://hannakjonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback