Så kan det gå.

Jamie har precis upptäckt Stora Maskiner på Bolibompa. "daktor!" säger hon lyckligt så fort ett Fordon större än en bil dyker upp, både på tv och ute.
Bilar är en annan favorit. Hon har även upptäckt Hello Kitty, katter har hon ju vart galen i länge.
Dockor är fortfarande totalt ointressant, men halsband är himla kul.

Färger verkar hon inte bry sig mycket om, men hon gillar sina röda skor, mönstrade foppisar och gummistövlar.

Självklart undrar jag hur hon vart om vi bara köpt rosa och dockor åt henne. Och bara visat Disney-skräp.
Om vi inte ens tänkt tanken på att erbjuda bilar och bollar pga att hon är flicka.
För visst kan man "glömma" att erbjuda hela kitet med leksaker som finns tillgängliga för barn. Eller?
Och man kan "glömma" att uppmuntra ALL lek, oavsett vad barnet visar intresse för. Eller uppmuntra viss lek lite extra. Eller?

Här uppmuntras ALLT. Lika mycket.


Kommentarer
Postat av: Sara

Jag poängterar: Disney är INTE skräp! Stackars Jamie som inte får se på Disney säger jag. Tänk all underbar musik! Fåret Shaun pratar de ju knappt i, än mindre sjunger. Och bollar är väl ingen "pojkleksak"? Jag anser bollar vara neutralt.

2012-06-11 @ 09:59:17
Postat av: Hanna

Jag tror att du ser bilar och bollar som kill lekasaker. Jag gör inte det. Disney, skräp? Varför? Varför skulle en förälder enbart ha dockor åt sitt barn? Det vore ju inte troligt. Jag tror att ert sätt att vara mot Jamie är väldigt normalt Malin även om du vill få det att låta väldigt ovanligt och storartat av er. Jag svarar NEJ på din fråga om man kan glömma att erbjuda.

2012-06-11 @ 12:50:24
URL: http://hannakjonsson.blogg.se/
Postat av: Lady Dahmer / postpatriarkal feministfitta

Disney är skit. Har du sett "mickey mouse monopoly"? Om inte, kolla på youtube - du kommer spy.Barnen går inte miste om nånting bara för att de slipper disney, herregud, är det nåt biologiskt behov? Om det är synd om jamie, hur synd är det inte om barn som inte ens har tv? (typ större delen av världens befolkning). Nej, trams! "underbar musik" (???) kan barnen ta del av ändå. Själv spelar jag mycket gammal hårdrock för mina.Det är skitbra att du är medveten om hur könad världen är för ungarna!

2012-06-15 @ 20:05:27
URL: http://ladydahmer.se
Postat av: Lotta

Jag tycker du är duktig på att dela upp allting i "pojk" och "flick". Jag tycker inte att den stora elaka massan är lika duktig på det.

Egentligen köper vi vad våra ungar vill ha och spelar det någon roll egentligen?

Jag skiter faktiskt i vilken färg och mina barn gör det också. Dom leker ju lika väl med dockor som med lastbilar som med kottar och stenar.

Barn är väl ändå barn. Och vuxna som läser genusvetenskap är vuxna och medvetna.Vad är det som är så farligt vs bra med att

1. Tycka att rött ÄR en "tjejfärg"

2. Tycka att rött INTE är en "tjejfärg"Jag tror det är alla genuspuppor som skapar onödiga "problem" av allting.

2012-06-16 @ 08:23:36
Postat av: Lady Dahmer / postpatriarkal feministfitta

lotta , att vara medveten om strukturer är inte att "skapa problem". Det du säger är ungefär lika vettigt som att kalla en antirasist för ras-uppdelare när denne påpekar orättvisor och diskriminering.Barn socialiseras in i vårt samhälle på gott och ont. Detta innebär att de snappar upp signaler vi sänder med våra ord, vårt kroppsspråk, vårt bemötande, våra förväntningar och krav. Och allt detta, som vi gör, påverkas av den uppfattning vi har som i sin tur påverkar barnen.

2012-06-16 @ 21:17:38
URL: http://ladydahmer.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback